Her er HP Norges neste sjef

Her er HP Norges neste sjef

HP Norge skal rekruttere sin nye sjef internt. Det er en soleklar favoritt, og en outsider til å overta etter Frode Haugli (bildet).

Kilder Computerworld har vært i kontakt med sier at det er én soleklar favoritt til å ta over jobben etter Frode Haugli. Mannen er Eivind Roald, som ble hentet til HP Norge av Frode Haugli for cirka ett år siden.

Roald kom fra stillingen som Partner i Accenture Norge, og gikk inn i stillingen som salgsdirektør i divisjonen CSG. Denne divisjonen markedsfører og selger maskinvare, programvare og tjenester, og er ansvarlig for direktekontakt mot bedriftsmarkedet og offentlig sektor.

- Vi er svært godt fornøyd med rekrutteringen av Eivind Roald og jeg er overbevist om at han vil gjøre en utmerket jobb for HP. Eivind kan teknologi samtidig som han har solid innsikt og erfaring med bedriftsledelse og forretningsstrategiske beslutninger, sa Frode Haugli i fjor.

De to siste årene i Accenture var Roald klientpartner for HP i Norden.

Computerworld.no har ikke klart å komme i kontakt med Roald.

Outsideren

En annen kandidat som nevnes er Kolbjørn Haarr. Han har lang fartstid i ledende posisjoner i HP Norge, og er for tiden leder for Technology Services i regionen General Western Europa. Haarr er outsideren til å komme hjem for å lede HP Norge etter at Frode Haugli takker av.

Andre direktører i HP Norge er Arild Westbye som leder maskinvaredivisjonen og Anne Kristin Einarsrud som er fungerende direktør for tjenestedivisjonen. Ingen av disse nevnes som kandidater for toppjobben.

Lederen for print- og bildedivisjonen, Geir Erik Lian, trekkes frem som en stjerne i HP systemet. Printerdivisjonen har historisk sett vært en drivkraft i HP-systemet, i alle fall internasjonalt, men det spørs om stjernestatus her har den tygden som behøves for å tekkes de største og mest komplekse kundene.

Ikke kandidat

I ledelsen forøvrig finner vi også direktør for Global operations, Geir Berge. Men kilder Computerworld har vært i kontakt med sier det er lite sannsynlig at han blir HP Norges neste sjef.

Markedsdirektør Roar Haugland ses heller ikke på som en aktuell kandidat for toppjobben.

Les også om Frode Hauglis avgang fra HP Norge.