Her er LGs nye Prada-telefon

Her er LGs nye Prada-telefon

Lanserer smarttelefon for designbevisste - og ikke nødvendigvis bare damer.

Prada by LG 3.0 heter den nye smarttelefonen, som er den tredje modellen utviklet av de to selskapene sammen. Den første Prada-telefonen fra LG kom på markedet i 2007, med en oppfølger i 2008.

Med Prada som samarbeidspartner forventer man høy kvalitet hva gjelder design, og LGs nye telefon skuffer ikke i så måte. Det er stilrent og elegant - og telefonen virker veldig solid, motestempelet til tross.

Den har en fremside som dekkes av en blank, høyoppløselig berøringsskjerm. Baksiden er svartmønstret. Telefonen har få og minimalistisk designede knapper - de fleste av befinner seg på toppen.

Tekniske detaljer

Hva gjelder spesifikasjoner har telefonen en 4,3-tommer skjerm med oppløsning på 800 x 480 piksler. Lysstyrken er på 800 nits, noe som gjør den at skjermen også fungerer utmerket i sollys, ifølge LG.

På innsiden finnes en tokjernet 1,0 GHz-prosessor og 8 gigabyte internminne. Det er mulig å sette i minnekort på opptil 32 gigabyte i tillegg. Kameraet er på 8 megapiksler.

Prada-telefonen kommer med Android versjon 2.3 (Gingerbread) installert. Grensesnittet er skreddersydd med spesialdesignede menyer og ikoner i svart, grått og hvitt. Her overlates nesten ingenting til tilfeldighetene. LG lover at det vil bli mulig å oppgradere telefonen til neste versjon av Android, med kodenavn Ice Cream Sandwich.

Pris og tilgjengelighet

Sammen med telefonen lanseres et komplett sortiment av Prada-tilbehør som dokkingstasjon, Bluetooth-hodetelefoner, samt flere spesialdesignede etuier. Alt sammen er selvsagt like stilig som telefonen.

Prada by LG 3.0 er tilgjengelig i Norge i begynnelsen av neste år. Veiledende pris er cirka 5000 kroner, men prisene kan endre seg når gtelefonen kommer i salg, får PC World Norge opplyst.