Her er nye Live Messenger

Her er nye Live Messenger

Det populære chatteverktøyet blir enda mer sosialt.

Denne uken viste Microsoft-sjef Steve Ballmer frem den kommende versjonen av Microsofts chatteprogram Live Messenger.

Live Messenger slippes i juni og ifølge Microsoft-sjefen kommer den nye versjonen til å være stappfull av sosiale funksjoner. Chatteprogrammet er en del av Windows Live Wave 4, som også består av oppdaterte versjoner av Hotmail og Windows Live Essentials.

Facebook + Messenger

Live Messenger kommer til å bli tett integrert med Facebook, LinkedIn og MySpace og andre nettsteder hvor du kan dele informasjon.

I et nytt sosialt vindu kan du få tilgang til oppdateringer fra alle de sosiale tjenestene du bruker fra ett og samme sted - du kan se bilder fra Facebook og Flickr, meldinger fra Twitter og så videre. Du kan også skrive statusoppdateringer til samtlige direkte fra Messenger.

Senere i år vil Messenger dessuten få støtte Facebook-chat, så du kan sende meldinger til Facebook-kontakter rett fra Messenger.

En annen nyhet er faner. I stedet for masse enkeltvinduer, samles alle samtalene dine i ett vindu, akkurat som i nettleseren. Med det nye verktøyet Messenger Connect skal du enkelt kunne dele linker og kommentarer fra en hvilken som helst nettside rett i Internet Explorer.

Den nye versjonen av Live Messenger har også støtte for video med hd-kvalitet. Det vil også bli enklere å dele både bilder og video i samtaler. Bing-søk blir integrert og det kommer nye funksjoner for enklere sortering av venner.

Populært

Det er mange flere nyheter i den kommende oppdateringen av det populære chatteprogrammet, som har over 330 millioner brukere verden over. 750 000 nordmenn bruker tjenesten hver eneste dag.

Ifølge Microsoft kommer en testversjon av Live Messenger til å bli tilgjengelig i løpet av kort tid her. Ferdig versjon kommer til sommeren. Da slipper også Microsoft versjoner for flere smarttelefoner som iPhone og Windows Phone.

Se demo-video under.