Her surfer du best i påsken

Her surfer du best i påsken

UKENS BEDRIFSTIPS: Å reise på fjellet i påsken er ikke lenger synonymt med dårlig mobil dekning. IT-Bransjen viser deg hvor du får turbo 3G.

Selv om påskeharen kommer hoppende med påskeegg er det mange som må jobbe litt og ønsker god dekning og mulighet til å surfe med mobilt internett.

Viktig med hastighet

I en undersøkelse utført på oppdrag av NetCom svarer fire av ti at det viktigste når de surfer på mobilt internett er at nettsidene lastes ned fort.

- Et raskt mobilt bredbånd er viktig og folk skal slippe å vente på at en nettside lastes ned, også når man surfer mobilt, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom i en melding.

Her finner du Netcoms dekningskart.

Velg kjente steder

Netcom har lansert turbo-3G på flere steder som er oppgradert til 21,6 Mbit/s. Vil du ha optimal hastighet kan det være lurt å velge kjente steder som Trysil, Skeikampen, Golsfjellet, Norefjell, Hemsedal, Kvitfjell eller Beitostølen. Har du Netcom får du derimot ikke turbo 3G på Gaustablikk, Blefjell eller Danebu.

- I en rekke hytteområder med påskeglade nordmenn vil flere i familien kunne surfe, oppdatere Facebook og få unna noen jobbmailer uten at det går tregt, sier Tommy S. Johansen, dekningssjef i NetCom.

Her finner du Telenors dekningskart.

Best ved hytta

Er du avhengig av å være raskt tilgjengelig bør du nok allikevel være forsiktig med å dra ut på de lengste langrennsturene.

- Dekningen er alltid best rundt hyttene og hotellene, men Telenor har ikke hatt problemer med kapasiteten tidligere, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor til IT-Bransjen.

Her finner du Tele2 sitt dekningskart.