Her vil tekno-studentene jobbe

Her vil tekno-studentene jobbe

It-studentene velger Microsoft. Med Sun Microsoystems og IBM hakk i hel. Teknologistudentene vil til Statoil.

Den årlige "Universum Graduate Survey" som gjennomføres av selskapet Universum Communications, foreligger nå i 2006-versjon.

Årets undersøkelse viser at de som studerer it, holder Microsoft høyt. Hele 30,3 sier at dette er selskapet de helst ønsker å jobbe for. På andreplass kommer Sun Microsystems med 25,5 prosent. IBM tar tredjeplassen med 24,5 prosent.

Det er en liten justering i forhold til Universum-listen i fjor, da IBM toppet og Microsoft kom på andreplass

It-studentene rangerer deretter Telenor, Fast, Forsvarets Forskningsinstitutt, Ericsson, Accenture, Statoil og Sintef på plassene etter, viser en tabell i Dagens Næringsliv.

Vil til Statoil

HP havner helt nede på 17 plass. Et annet kjent selskap, Oracle, havner på 15-plass. Steria, som ofte er fremme i mediene med personalpolitikk-frierier, oppnådde kun en tolvteplass blant it-studentene.

Teknologistudentene ønsker å jobbe for Statoil, det sier i hvert fall 27 prosent av studentene, ifølge DN-tabellen. På andreplass kommer Hydro, mens Sintef ligger på tredjeplass.

Microsoft ligger på syvendeplass, men åttendeplassen holdes av Telenor. Sun og IBM tar de to siste plassene på ti på topp-listen.

Les også: Vil ikke jobbe i it-bransjen