Het bærbar-høst for bransjen

Het bærbar-høst for bransjen

Hva vil det selges og kjøpes mest av i høst? Bærbart, bærbart og bærbart. Noen flate skjermer vil også gå.

Høsten bruker å være tiden da it-selgerne tar et lettelsens sukk og spenner fast sikkerhetsbeltene. Etter å ha snakket med fem av de største it-distributørene i Norge er det ikke overraskende at det er  bærbare pc-er og flate skjermer som skal redde omsetningen i år.

- Det går vanvittig mye i bærbart. Det er helt sinnsykt. Jeg skjønner ikke hvor de blir av, sier salgssjef Stig Knutsen hos it-distributøren Hattelco.

Acer i støtet

Hattelco har solgt 12.500 bærbare pc-er bare fra Acer. I tillegg setter de sammen maskiner under sitt eget merke. Dalgsdirektør Lars Seeberg i Itegra forteller at de også selger bærbare så det monner.

- Det går masse bærbart hos oss. Vi har tatt inn mange maskiner i de rimeligere segmentene i forbindelse med skolestart.

Salgssjef Robert Foss i Ingram Micro underskriver på det samme.

- Bærbare er det som selger, spesielt de som er litt rimeligere. Flate skjermer fortsetter også å gå bra, sier han,

Store skjermer

Bærbare pc-er er også volumdrivere hos SMG, Norek, Ingram Micro. Men lcd-skjermer er også en banker

- Spesielt store skjermer, sier Seeberg. 19 tommer begynner å bli standard, mens 17 tommerne er i ferd med å bli dyrere en de som er større.

SMG har også tro på stort volum på flatskjermer. Ifølge salgsdirektør Claus Vidum i SMG satser denne distributøren også spesielt på dataromsløsninger for smb-markedet i høst.

- Vi er spente på utviklingen der og vi håper på bra volum på dette området.

Tid for stua

Når regnet høljer ned og mørket faller tidligere og tidligere er det også en god tid for å selge plasma og lcd-tver. Seeberg i Itegra er entusiastsk i forhold til sitt nye stuekonsept.

- Det aller mest spennende er konseptet vårt med Media Staion og stue-pc og alt som er rundt det med plasma-tver og surround anlegg. Dette kommer veldig sterkt utover høsten, sier han.