Hilton-cracker fikk 11 måneder

En mindreårig amerikaner sa seg skyldig i å ha fått tak i Paris Hiltons adressebok på ulovlig vis for deretter å spre den på internett. Han fikk 11 måneder i kasjotten.

En kopi av Paris Hilton adressebok fra mobiltelefonen hennes ble lagt ut på nettet i februar i år. Millioner av nettbrukere kunne derfor få tak i private telefonnumre og epost-adresser til kjendiser som Eminem og Anna Kourikova.

 

Personen fikk tak i denne informasjonen ved å lure ansatte i T-Mobile til å gi fra seg følsom informasjon. Dette er en teknikk som kalles ”social engineering”. Crackeren utnyttet også en feil i nettsidene til T-Mobile. 

 

- Hovedgrunnen var "social engeneering", men det var også et problem med passordfunskjoner hos oss, sier T-Mobiles Peter Dubrow til IDGs nyhetstjeneste.

 

Personen som sto bak angrepet ble dømt for flere forbrytelser. Han skal ha brutt seg inn hos flere internett- og telefonselskaper og skal ha kommet med bombetrusler ved skoler i Massachusetts og Florida. Myndighetene har ikke identifisert personen på grunn av ung alder.