Hippere design på tekniske produkter

Hippere design på tekniske produkter

Redaktør Tone Tobiassen i motemagasinet Tique, kler gjerne opp tekniske duppedingser med trendy utskiftsbare deksler.
--Hva gjør du akkurat nå?

--Jeg sitter faktisk og jobber med julegavetips til det neste nummeret vårt. Men blant moter, ting og spennende dufter, ser jeg vi mangler på tekniske finesser. Kanskje vi skulle fått med noen friske utskiftsbare deksler til bærbare pcr og mobiltelefoner. Og noen små, trendy MP3-spillere.

--Hvor mange timer jobber du hver dag?

--Det varierer veldig. Når vi er midt i deadline kan det bli fra åtte om morgen til åtte om kvelden uten problem. Ellers jobber jeg 80 prosent stilling på grunn av barn, så selv om det ofte ikke blir sånn, er kjernetiden min egentlig fra halv ni til tre.

--Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

--Jeg har en Motorola V66 med 3-bånd som jeg anskaffet med tanke på bruk i Statene. Men jeg vet neimen ikke hvor moderne den er nå. Ellers lar jeg meg fascinere av bluetooth teknikken og skulle ellers gjerne kledd opp tekniske duppedingser så designen ble like moderne som funksjonene. Jeg veksler mellom flere deksler på min egen mobiltelefon. Sånt er gøyalt.

--Hvis du skulle ønske deg en teknisk duppedings som ikke allerede er oppfunnet, hva skulle det være?

--Da ville jeg hatt noe som ved hjelp av et trykk på en knapp rengjorde huset uten meg selv til stede, så jeg slapp støyen. Jo, også ville jeg hatt en telefon som siler ut de numre som gjerne kan gå direkte til svarern uten at det ringer. Når en har barn vil en gjerne være mest mulig tilgjengelig men ikke for alle mulige mennesker.

--Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen

--Mobiltelefoner som ringer overalt! Folket har tendens til å greie glemme slå den av til enhver tid. En ting er når den ringer på kino eller teater. Men når telefonen begynner å kime under begravelse har det gått litt vel langt. Jeg har for øvrig en tendens til å glemme slå den av selv også, så har kanskje ikke så enormt mye jeg skulle ha sagt.

--Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates

--Da ville jeg takket ham for å ha gjort livet mitt enklere.

--Send medialogen videre

Den går til Brita Møystad Engseth i kanal 24