Historiens største ip-nett-kontrakt?

Etter 100 års samarbeid har Alcatel og Telstra satt kontrakts-rekord. Alcatel skal levere ip-nett for 17 milliarder kroner.

Kontrakten går over en femårsperiode. Den australske operatørens tale og bredbåndsnett skal smeltes sammen i ett IP-nett som skal forsyne kundene med alle typer tjenester.

 

Telstra og Alcatel har undertegnet et "Memorandum of Understanding" der de vil forhandle frem formelle avtaler som ivaretar et strategisk partnerskap, skriver Alcatel i en pressemelding.

 

Alcatel vil få ansvaret for bredbåndaksess til private og bedrifter, ethernet-aggregering, tale, i tillegg til nettverk integrasjon, support og vedlikehold. Leveransene vil inkludere IP DSLAM, Fiber to the Node (FTTN), og Fiber to the Premises (FTTP), optisk Ethernet aggregering, NGN Softswitcher og tilhørende Media Gateways.

 

Stort også i fjor 

 

I oktober i fjor fikk Alcatel en tilsvarende avtale med SBC til 1,7 milliarder dollar. SBC Communications som er en av de største teleoperatørene i USA valgte Alcatel som leverandør av infrastruktur og tjenester til sin Triple Play satsing.

 

Leveransen til SBC inkluderer all infrastruktur, inklusive aksess- og fiberteknologier, IP routere og ethernet-svitsjer, samt nettverkssystemer med integrasjonstjenester.

 

Etter testing av teknologien i riktige omgivelsene, er SBC nå i ferd med å gå ut i markedet. 18 millioner husstander vil innen 2007 få tilbud om IPTV, høyhastighetsbredbånd, tale over IP og ulike trådløse varianter av bredbåndsløsninger.