Hitachi omstrukturerer lagringssystemene sine

Hitachi omstrukturerer lagringssystemene sine

Hitachi fornyer sine lagringssystemer for å spesialtilpasse dem til applikasjoner og skjule detaljene i lagringssystemene.
I september introduserte Hitachi Data Systems (HDS) tre nye lagringssystemer med familienavnet Tagmastore på det norske markedet; virtualiseringsmaskinen NSC55 og lagringssystemene AMS500, AMS200 og WMS100.

Felles for samtlige er at de tilfredstiller EUs krav om reduksjon av miljøgifter som bly.

WMS er tiltenkt mindre virksomheter og arbeidsgrupper AMS 500 og AMS200 er to versjoner av samme lagringssystem for mellomstore bedrifter.

I en overgangsperiode vil den største versjonen av den tidligere serien Thunder 9585V fortsatt bli tilbudt.

Målet er å kunne håndtere de mange utfordringene applikasjoner må ta hensyn til for å tilfredsstille forretningsvirksomheten. Nevnes kan eksempelvis offentlige krav (Compliance), tjenesteavtaler, beredskap, datavekst, effektivitet, konsolidering, kostnader og datosikring (retention).

HDS har derfor tilpasset løsninger for Microsoft, Oracle og SAP.

Ordne opp

-- Vi har kalt lagringssystemene våre for Tagmastore som er gresk for ordne opp i dataene, sier Roger Turner, europeisk produktansvarlig for Hitachi Data Systems lagringssystemer.

Med de tre nye produktene kan Hitachi Data Systems (HDS) endelig fremstå med en enhetlig serie. Samme programvare for administrasjon av den minste til den største. Samme programvare for å administrere konkurrentenes lagringssystemer som skjules bak Tagmastore.

Virtualisering av lagringssystemer har i praksis blitt en realitet. For HDS er ikke interessert i de aller minste virksomhetene. Størsteparten av de norske vil derimot kunne dra nytte av tilbudet til Hitachi.

At Tagmastore har appell beviser Hewlett-Packard og Sun som benytter den største utgaven av Tagmastore som sitt mest omfattende lagringssystem. De vil også kaste seg over det nye systemet NSC55. Hos Hewlett-Packard har NSC allerede blitt døpt Storageworks XP10000.

Hva som mer unikt med USP og NSC er at oppgradering av styringsfunksjonaliteten kan foregå uten at de stoppes. Selv mikrokode kan legges inn. Da stopper styringsfunksjonen bare et øyeblikk.

Samme problemstilling

-- Erfaring med leveranser til Fortune 1000 og andre bedrifter tilsier at forretningsproblemene er de samme hos de mindre, bare skalaen er forskjellig, fortsetter Roger Turner.

Fortune 1000 er forretningsmagasinet Fortunes oversikt over verdens 1.000 største virksomheter. Blant disse sloss HDS først og fremst mot EMC og IBM som er prioriterte leverandører av lagringssystemer selv om Hewlett-Packard også er innarbeidet. HDS må derfor markere seg med avansert teknologi både på maskinvare og programvare.

Etter introduksjon av sitt aller største lagringssystem Tagmastore USP for ett år siden har HDS oppnådd stor interesse på det norske markedet. En av de første kundene var Bankenes Betalingssentral i forbindelse med sin store Sun Fire tjenestemaskin.

For den typisk litt større norske virksomheten er det nye lagrings- og styringssystemet NCS55 av spesiell interesse. Det er kombinasjonen av kapasitet, partisjonering, tilgjengelighet, tilkoblingsmuligheter, utvidelsesmuligheter og virtualisering som gjør NCS spennende.

Lagringssystemer

I motsetning til den større USP (Universal Storage Platform), kan NCS55 virke som en virtualiseringsmaskin, men kan også bygges ut til et fullverdig lagringssystem med 72 TB lagringskapasitet.

Felles for samtlige nye lagringssystemer er at de benytter samme mikrokode, samme sikkerhetsnivå og at de har tilpasset seg EUs krav om reduksjon av miljøgifter definert av Rohs (Reduction of Hazardous Substances).

For den typisk norske bedrift er det imidlertid først og fremst (Adaptable Modular Storage) AMS200 og AMS500 og (Workgroup Modular Storage) WMS100 som er interessante. Deres fortrinn er at de benytter RAID 6 for feilkorrigering.

Her må HDS sloss med det meste på markedet. Samarbeidet med Proact vil vise hvor bra HDS appellerer.

Konkurransen er hard like fra EMC med Clariion som også selges av Dell, til HP med Storageworks, IBM med DS4000, Proact med en rekke alternativer som Netapp og Nexan og Sun med Storedge.