Hjelper studenter med servere

WebDeal sponser lisenser til utdanningssektoren.

Hvert år er det samme problemstillingen: prosjektområder eller ønske om skreddersydd serverkonfigurasjon fra
studenter som skal utføre ett eller annet prosjekt.

Det er gjerne mange studenter med ønske egne servere og flesteparten skal gjerne spesialkonfigureres. Alt for ofte
blir svaret fra it-avdelingen: «Nei!. Vi har ikke mulighet til å gi dere full tilgang for å installere hva som helst. Vi har
ikke tilstrekkelig maskinvare eller råd til å gi hver enkelt prosjektgruppe egen server.»

I år vil WebDeal, sammen med programvareleverandøren SWsoft, tilby alle norske høgskoler og universiteter gratis utlån av lisenser på systemet Virtuozzo for virtualisering av dedikerte servere, skriver selskapet i en pressemelding.

Høgskoler og universiteter

- De siste tre årene har vi benyttet en rekke studenter til prosjekter i vår organisasjonen. Vi opplever ofte at studenter som studerer informatikkfag gjerne har stor faglig kompetanse, men har store hull i praktisk bruk av serversystemer. Med tanke på at mange studenter etterhvert kommer ut i et arbeidsliv der de vil jobbe tett med serverteknologi, finner vi dette noe urovekkende. WebDeal AS ønsker å gi alle informatikkstudenter og dataingeniører muligheten til å ha ansvaret for en egen server. Vi har svært stor forståelse for at de forskjellige høgskolene og universitetene ikke kan sitte med store serverparker bare for at noen skal kunne prøve seg på å drifte en server, sier Egil Fujikawa Nes i WebDeal.

WebDeal AS vil tilby å låne bort inntil ti såkalte VPS-er basert på Virtuozzo til hver av landets høgskoler og universiteter sammen med oppsett og konfigurasjon. Dette har en verdi på ca kr 25 000,- pr. studiested.

- Vi ser på dette som et spleiselag mellom WebDeal, SWsoft og Høgskolene og har tro på at vi sammen kan gi studentene et bedre tilbud samt være med på å gi bedre forberedelse til å møte yrkeslivet, sier Fujikawa Nes.