Hjemmemoro med Gates

CES: Bill Gates sparket i gang CES-messen i Las Vegas med en rekke demonstrasjoner og nyheter. Han prøvde også å blåse liv i Tablet PC.

Microsofts styreleder delte selskapets visjoner om sømløs kobling av brukere til personlig digitalt innhold via nye generasjoner med programvare, tjenester og dingser, i sin åpningstale for Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i går.

 

Gates begynte sin presentasjon med å demonstrere hvordan han kunne overføre data fra flere enheter og ta dem med seg hjemmefra til kontoret og videre til flyplassen uten noen gang å være plugget til en datamaskin.

 

Hjemme brukte han en skjerm til å overføre en rapport fra en nyhetskanal til sin egen mobiltelefon. Deretter brukte han et futuristisk kontor til å kommunisere med flere Microsoft-ansatte via sanntids video mens de fulgte med på nyhetssendingen.

 

Effekten var imponerende, men ikke spesielt realistisk, skriver IDG News.

 

Hjemmeunderholdning

 

Gates visjoner var også krydret med mer praktiske applikasjoner. Mange av dem handlet om hjemmeunderholdning. Microsofts Media Center OS fikk mye oppmerksomhet og Gates avslørte flere nye samarbeidspartnere.

 

Microsoft-sjefen annonserte en flerårig avtale med DirectTV som skal streame video direkte inn i Mediasenter PC-en, for deretter gjøre det mulig å kunne laste ned dette innholdet i bærbare enheter som kan kjøre mediesenter-innhold.

 

Justin Timberlake dukket opp for å promovere MTVs nye nettmusikk-tjeneste Urge. Her skal musikk-kanalen samarbeide med Microsoft om å levere tjenesten på Windows Media Player 11 som dukker opp i Windows Vista.

 

Vista

 

Gates snakket også om Vista. Han viste frem et nytt brukergrensesnitt for Windows Media Center som er bygget inn i Windows Vista. Han fortalte også at Microsoft investerer mye tid og ressurser inn i Vistas behandling av Tablet PC. Tablet PC ble lansert på CES for flere år siden, men har så langt vært en flopp.

 

Microsoft har også slitt med IPTV-konseptet sitt, men i går lovet Gates at satsningen vil bli tatt fra prøvestadiet til full utrulling i markedet i 2006.