Hjemmeutskrift er best

Hjemmeutskrift er best

Bilder skrevet ut hjemmefra har bedre fargekvalitet og holder lenger enn de som fremkalles i butikken.
Det viser nylige undersøkelser foretatt av britiske Pc Pro-magasinet, som har sett på hvor mange av et hundretalls hjemmefotoprintere kan tilby bedre resultat enn filmer som leveres til fremkalling i butikkene.

Lønnsomt

Dermed kan det lønne seg å investere i en bildeprinter på hjemmebane. Ifølge testen holder ikke bildene bare lenger, men ser både klarere og mer kontrastfulle ut etter ferdig print. Det avhenger imidlertid også av butikkpersonalets fotokunnskaper.

Undersøkelsen viste hvor raskt de ulike printere fremkaller bilder, samt kvaliteten på bildet i form av hvor motstandsdyktig fotografiene er mot vann eller annen ødeleggelse. Ifølge magasinet viste bildene fra pc-printere ikke bare at fargen på bildene holder lenger enn de som er fremkalt profesjonelt, men bildene fremkalles også raskere. Ved bruk av feil hjemmeprinter deirmot, kan bildene bli blasse, bare i løpet av få måneder.

Epson og Canon

Det kan derfor være verd å sjekk ut hvilke bildeprintere som egner seg.

En ny printergenerasjon med lysere farger har mindre sjanse for å falme enn bildene fra fremkallingsmaskiner i fotobutikkene.

Ifølge Pc Pro er Epson Stylus Photo, Canon Pixma, HP Photosmart og Canon Pixma de fire topp-printerne.

Billigere

Ifølge testen kan det dessuten være kostnadsmessig mer lønnsomt å printe bildene hjemmefra.

Prisen på fremkallingen avhenger imidlertid av størrelsen på bildene. Noen av butikken kan være billigere når det gjelder fremkalling i størrelsen 6x4 tommer mens ytterligere tester avslørte at bilder 7x5 tommer og 8x10 tommer er billigere å fremkalle på hjemmebane.

Testen konkluderer dermed med at det er både billigere, bedre og mer passende å printe hjemme.

Fortsatt kunder

Butikkene selv derimot, tror kundene fortsatt vil trekke dit på grunn av tilgjengelighet og fordi de ofte må printe samme motive inntil tre ganger før de er fornøyde.

Ifølge dem er mange er ikke kapable til å få den rette farge, kontrast og kvalitet på bildet, dermed gidder de ikke.