Hodebyttet:Jaktet til ny jobb

Hodebyttet:Jaktet til ny jobb

Berit Vøllstad ble fikk en telefon. Noen uker senere hadde hun drømmejobben.
Telefonen ringte en helt vanlig dag på jobben. Hodejegere i Netsearch hadde sporet opp Berit Vøllstad. De spurte om hun kunne tenke seg ny jobb. Vøllstad hadde en interessant stilling og ønsket ikke å skifte jobb, men gikk likevel med på å stille til et intervju.

-- Jeg var ganske avventende i starten, og anså det som uaktuelt å slutte. Etter intervjuet fikk jeg umiddelbart beskjed om at jeg var ønsket. Jeg tenkte jeg kunne forsøke meg videre, sier Vøllstad.

Berit Vøllstad har jobbet i ulike it-selskaper og har samtidig erfaring fra rekruttering. Hun var midt i blinken for ElanIT, som jobber med it-rekruttering. Vøllstad begynte å bli interessert i stillingen. Hun gikk gjennom flere runder med tester og intervjuer. Hele tiden med en litt uggen følelse av å falt sin daværende arbeidsgiver i ryggen.

-- Prosessen var veldig profesjonell. Lojaliteten min på dét tidspunktet lå hos min tidligere arbeidsgiver, og dette ble respektert.

-- Hvordan var det å gå igjennom testene?

-- Jeg har tatt tilsvarende tester flere ganger, og har god trening. Det viktigste er å være ærlig, og ikke ta testresultatene som absolutte sannheter, mener Vøllsdal.