Hodejakten

Å jakte på gode hoder er en egen profesjon. Hva gjør du for å tilfredsstille hodejegerne?
Høstjakten er over, men i it-bransjen fortsetter jakten på gode hoder. Hodejegere blir ofte leid inn for å finne frem til rett person til rett jobb. I kunnskapsbransjen er kompetanse, personlighet og egenskaper avgjørende. Samtidig skifter vi jobb oftere.

-- I motsetning til andre bransjer er it-bransjen svært kunnskapsorientert. For bedriftene er det kritisk å rekruttere de rette, og mange bruker mye ressurser på å finne dem, sier Pål-Espen Tørisen i selskapet Netsearch.

Får få år var it-bransjen desperat etter ansatte. Studenter ble nærmest slept ut av lesesalen og inn i den nye økonomien. Slik er det ikke lengre. Nå etterspør markedet høy kompetanse, samarbeidsvilje og personlige egenskaper.

-- Det er ingen snarveier for å gjøre seg synlig for hodejegere. Det handler om utdanning, jobberfaring og personlig branding, mener Tørisen.

HODEJEGERNE bruker ulike metoder for å finne frem til de mest interessante kandidatene. De fleste bygger opp en database og annonserer i pressen. Noen søker seg frem på internett eller i avisspaltene. Er du ute etter drømmejobben er det en fordel å være synlig, men det er først når du blir innkalt til intervju innspurten begynner.

-- Forberedelser er viktig. Når man er aktuell for en jobb bør man gjøre hjemmeleksene sine bra, sier Gro Møllerstad i Hodejegerne.

Noen har en tendens til å la oppmerksomheten gå til hodet på seg.

-- Vi ser at mange ikke klarer å omstille seg på at de faktisk er i en konkurranse. At et rekrutteringsbyrå tar kontakt betyr ikke at du er den eneste aktuelle for jobben, sier Møllerstad.

Veien til en jobb er lang. I første runde går man gjennom et intervju med rekrutteringsbyrået. Deretter er det vanlig å gjennomgå ulike personlighetstester. Tester på personlighetsprofil og egenskaper har vært vanlig i USA siden andre verdenskrig. I Norge tok det en stund før næringslivet tok testene i bruk. I dag er tester snarere regelen enn unntaket.

-- Det viktigste for alle tester er å være veldig ærlig. Gode intervjuer og tester kartlegger fort hva slags type du er og dine egenskaper. Personer med selvinnsikt kommer alltid best ut av det. Det finnes ingen god eller dårlig atferd, men noen elementer er viktigere enn andre i ulike typer jobber, sier Øyvind Sandvik, rekrutteringsrådgiver i Delphi Consulting.

TESTER er ett stoppested på vei mot drømmejobben. I siste fase er det et tradisjonelt jobbintervju som er avgjørende. Å beherske intervjusituasjonen er en forutsetning for å gå hjem med et jobbtilbud i lomma.

-- Overraskende nok er det veldig mange som bommer på elementære ting, som at de snakker for lite eller for mye. Mange glemmer også at man ser hyggeligere ut når man smiler enn når man ikke gjør det, sier Sandvik.