Hodene ruller i Nortel

Hodene ruller i Nortel

Nettverksleverandøren Nortel har sparket toppsjefen og utsatt presentasjonen av tallene for første kvartal 2004. Årsaken er etterforskning av selskapets regnskapstriksing i flere år.
Toppsjef Frank Dunn har fått reisepass i Nortel Networks, og erstattes av William Owens, melder IDG News Service. Styret i selskapet har også besluttet å utsette presentasjonen av resultatene for første kvartal 2004. Planen var at de skulle offentliggjøres torsdag.

Nortel har vært gjenstand for en etterforskning rundt omstendighetene som førte til regnskapstallene for 2000, 2001, 2002 og første halvdel av 2003 måtte justeres. Som et resultat av denne etterforskningen har toppsjefen fått avskjed på grått papir.

Tidligere toppsjef Douglas Beatty og tidligere finanssjef Michael Gollogly har fått samme beskjed: dere er ute av selskapet.

- Gårsdagen var en meget lang dag for styret og dets rådgivere. Disse tiltakene er et viktig steg i prosessen med å gjenvinne troen på selskapets ledelse og dets finansielle rapportering, sier styreformann Lynton Wilson.

Nettverks- og telekomleverandøren er for tiden gjenstand for etterforskning av både kredittilsynet i USA og tilsvarende myndigheter i Canada.

- Vi samarbeider med alle involverte myndigheter og vil fortsette med det, sier Wilson.

I mars ga Nortel finanssjefen og controlleren betalt permisjon i forbindelse med etterforskning av resultatene i 2003. Da oppnevnte Nortel midlertidig William Kerr som ny finanssjef og MaryAnne Pahpill som controller. Disse stillingene er nå gjort faste.