To hoder hindrer hacking

Det japanske selskapet Scarabs har utviklet en harddisk med lese/skrivehoder som gjør at websider ikke kan endres av hackere.

Scarabs teknologi er basert på at ett lese-hode kobles med egen kabel til web-serveren. Dette brukes til å lese innholdet på disken. Ett annet hode som både kan lese og skrive knyttes så med en annen kabel til maskinen som brukes for å oppdatere sidene.

Ifølge selskapet gjør denne metoden det fysisk umulig for uvedkommende å komme seg inn i systemet og å overskrive informasjonen på et nettsted.

Ideen oppstod hos daglig leder Naoto Takano allerede i 1995 da han arbeidet som forsker. Først for tre år siden skjønte Takano at prinsippet med to-hodete harddisker kunne brukes til å beskytte websider. I desember stod en prototype klar. Denne er siden blitt brukt til å spille av video i sanntid over internett.

Ifølge IDG.News Service skal tre leverandører være interessert i å produsere harddisker basert på Scarabs metode, og flere testeksemplarer skal etter planen produseres i løpet av året.