- Hoff svartmaler bransjen

- Hoff svartmaler bransjen

Experts markedsdirektør Trond Bentestuen tilbakeviser påstander om dårlig kompetanse om HDTV i butikker.

- Jeg får følelse at Hoff svartmaler bransjen. Vi bruker veldig mange ressurser på opplæring, særlig på HDTV. At Hoff bruker ord som "lureri" er helt feil, sier Bentestuen til Computerworld.no.

Bentestuen svarer på en sjekkerunde IKT Norge har gjennomført i blant annet Expert-butikker på Østlandet. I et intervju med Computerworld.no uttaler IKT-lederen Hoff seg krasst over kompetansenivået blant selgere i elektronikkbutikkene.

- Veldig få i butikkene visste hvilke krav som gjelder når du skal se på høyoppløselige bilder og bruke all funksjonalitet som ligger i HDTV, sier Hoff i intervjuet.

Tenner på pluggene

Hoff sier også:

- Jeg tror ikke dette er bevisst lureri av butikkene, men rett og slett mangel på kompetanse.

Dette får Bentestuen til å tenne på pluggene.

- Vi bruker så mye tid og så mange ressurser på å gi opplæring til våre selgere. Vi er veldig opptatt av at vi møter kundene med høy kompetanse. Hvis Hoff mener det han sier bør han ta kontakt med oss for å løse dette, ikke sende ut pressemeldinger. Men så lenge jeg ikke får se undersøkelsen kan jeg ikke svare på konkrete påstander, tordner han.

Beklager feilinformasjon

Ut fra sjekkerunden IKT Norge har gjort, selger mange butikker flatskjerm-tv-er som ikke kan vise HDTV uten at kunden gjøres oppmerksom på det. Dette gjelder ifølge IKT Norge også Expert-butikkene.

Bentestuen innrømmer det er mange misforståelser om HDTV, også blant selgerne.

- Vi har 2.500 selgere, og jeg kan ikke garantere at alle vet hva HDTV er. Selvfølgelig bør en kunde være trygg på at selgerne kan sine saker. Hvis det viser seg at det ikke er sant, er det beklagelig, sier Bentestuen.

Ikke dumpingmarked

Bentestuen har også problemer med Hoffs utsagn om at Norge er en dumpingmarked for flatskjermer.

- Dette kjenner jeg meg ikke igjen i. Vi selger alt, fra HDTV-er til billige flatskjermer. Folk har jo ulike ønsker. Du må ikke glemme at kvalitet er subjektiv, ikke alle ønsker seg det beste og dyrest, sier Bentestuen.

Alle flatskjerm-tv-er hos Expert er merket med HD Ready, og nå med den nye HD TV-merkingen. Men langt fra alle kunder vet hva dette er.

- Det er riktig at det er mange ikke er interessert i å vite detaljene om dette her, de ønsker seg bare en god tv. Da er det selgernes ansvar å opplyse om dette, sier Bentestuen.

På spørsmålet om Expert vil gjøre ytterlige anstrengelser for å opplyse kundene sine på grunn av IKT Norges erfaringer , svarer Bentestuen negativt.

- Så lenge jeg ikke har konkrete tilfeller kan vi ikke gjøre mer. Vi har rullerende opplæring av alle våre selgere, vi kurser dem hele tiden, sier Bentestuen.

Nye krav

IKT Norge gjorde sjekkerunde på bakgrunn av nye EICTA-krav til HDTV som kom i virkning fra 1. september.

Hoff tror at Norge har blitt en dumpingplass for digitale flatskjerm-tv-er som ikke holder mål.