- Hold fingra unna nakenbildene våre!

Perfect 10, et nettsted med mye bar hud, har gått til sak mot Google for brudd på opphavsretten.

Det er utgiverens rett å reprodusere, distribuere og vise opphavsrettsbeskyttet innhold, skriver Perfect 10 i sitt søksmål mot Google, som de mener misbruker denne retten.

Perfect 10 vil ha stengt Googles bildesøk inntil rettssaken er avsluttet.

Søksmålet kommer etter at selskapet et år tilbake sendte Google flere titalls meldinger om drøyt 6.500 nettadresser som framkom i søkeresultatene hos Google. Perfect 10 mener det bryter med opphavsrettsreglene at søkemotoren viser direkte til disse nettsidene.

- Google misbruker sin markedsposisjon. Google viser en rekke opphavsrettsbeskyttede bilder, og de legger inn lenker til andre andre nettsteder med opphavsrettbeskyttede bilder, som så gir Google store inntekter, sa grunnlegger Norm Zada da søksmålet ble lagt fram.

Zada startet magasinet Perfect 10 i 1977.

Kan få følger

Dersom Perfect 10 skulle vinne fram med sin sak, kan det få store konsekvenser for muligheten til å søke etter bilder og vise dem på nettet.

EFF, den amerikanske moderorganisasjonen til Elektronisk Forpost, mener at selv om bildene det er snakk om her har begrenset akademisk interesse, kan rettssaken få store juridiske virkninger.

Bildesøket til Google er et nyttig pedagogisk verktøy for millioner av brukere verden over, mener organisasjonen som frykter at denne muligheten kan falle bort dersom Perfect 10 lykkes med å få stengt tjenesten.

- Uten retten til å ta lovlige kopier, vil ikke Google Image Search kunne hjelpe deg med å finne et bilde av for eksempel Martin Luther King Jr., sier EFF-advokat Jason Schultz i et notat til domstolen.

Første høring i saken er satt til 7. november.