Holder orden i sysakene

Symantec kommer med programvare som hjelper små og mellomstore bedrifter med å holde orden på Windows-oppdateringer.
Symantec ON Ipatch 1.1 finner alle Windows-pc-er i et nettverk og sjekker status på patcher og oppdateringer. Mangler nyeste versjon av programvaren, lastes denne ned fra internett og installeres på maskinene.

Ipatch-teknologien fikk Symantec da ON Technology ble kjøpt i oktober i fjor. Men hittil har programmet som holder orden på lappesakene, bare blitt solgt sammen med konfigureringsprogrammet ON Icommand.

Produktsjef Thom Bailey i Symantec sier til IDGs nyhetstjeneste at Ipatch nå lanseres som er frittstående produkt, fordi mindre selskaper sjelden trenger hele Symantecs konfigueringspakke.

-- Dette er bedrifter som ikke verken har bemanning, tid eller infrastrukturen som er nødvendig for å koble patch-administrasjon med andre teknologier, sier Bailey.

ON Ipatch kjører på Windows 2000, XP og Windows Server 2003. Støtte for andre operativsystemer kommer i senere versjoner. Det gjør også en løsning som gjør det mulig å teste lappesaker før de blir installert. Etter hvert vil det også bli mulig å knytte Ipatch til Symantecs Drive Image, som er et program for sikkerhetskopiering fra harddisk.

Symantec bruker den anerkjente skanne-motoren til Shavlik Technologies i Ipatch for å bestemme en datamaskins oppgraderingsstatus..