Hollywood bruker BitTorrent

Det er ikke lenger tvil om at BitTorrent er pasifisert. Filmselskapet Warner skal selge filmer og tv-programmer via den populære fildelingsteknologien.

Hollywood og selskapet BitTorrent har blitt gode busser etter at fildelingsselskapet bestemte seg for å føye seg for presset de var utsatt for fra den amerikanske filmindustrien.

 

I november i fjor ble BitTorrent enig med industriorganisasjonen Motion Picture Association of America om å hjelpe til med å stoppe ulovlig fildeling av digitale filmer og tv-programmer ved å fjerne lenker til piratkopierte kopier, skriver Reuters. 

Nå har Warner Bros. og BitTorrent inngått en avtale om at filmstudioet skal selge et stort antall av sine titler via BitTorrent. Mer enn 200 filmer blir tilgjengelig for lovlig nedlasting. Titlene blir lagt ut samtidig som de kommer i butikkene, men det blir ikke mulig å brenne på en DVD.

Tjenesten settes i gang til sommeren. Prisene på filmtitlene er ennå ikke klare, men det vil trolig koste en dollar per tv-episode som selges.

Les også:
Warner starter fildelingstjeneste
Hollywood kaprer Bittorent