Hollywood saksøker nettpirater

Hollywood saksøker nettpirater

Amerikansk filmindustri har bestemt seg for å rette søksmål mot de som bedriver ulovlig nedlasting av filmer.
Hensikten med søksmålet er først og fremst å forhindre bruken av programmet BitTorrent som hjelper brukere til å bytte filmer seg imellom.

Stjeler filmer

Industrien er målskive for innehavere av websider som tilbyr informasjon og internettlinker til filmer som allerede er kopiert eller snappet fra kinoer, melder BBC.

Mer enn 100 servere er sålangt utsatt for filmindustriens aksjoner, som hittil er iverksatt i USA og Storbritannia, informerer Motioan Picture Associatioon of America (MPAA)

BitTorrent

Søksmålet er i første omgang rettet mot brukere av fildeleingsprogrammene BitTorrent, eDonkey og DirectConnect, henholdsvis i Statene, Storbritannia, Frankrike, Finland og Nederland.

BitTorrent-programmet sørger for at brukere kan laste ned filmer ved å følge en link til filer som er funnet på websider.

Fra bilde til film

Ulikt de fleste peer til peer-programmer, jobber Bit Torrent med å dele filer, som kan være alt fra et legitimt digitalt bilde til en ferdig kopiert film, mellom flere brukere på samme tid.

Filmindustrien håper nå at søksmål mot de som benytter denne form for kopiering, vil kutte BitTorrent brukere fra illegale filmnettverk.

Sist måned aksjonerte hovedfilmstudioene mot 200 individualister som svappet filmer online.

Skylder på bredbånd

Veksten innen bredbånd har som med alt annet, gjort det enklere og raskere å laste ned filmer. Industrien frykter at hvis de ikke griper inn nå, vil konsekvensene bli de samme som for musikkindustrien.