Homohevn i Italia

Homohevn i Italia

I det italienske senatet er det oppdaget bilder av nakne gutter på pc-ene.
Bildene i pc-systemet i ett av de høyeste italienske maktorganer skyldes en orm som har smittet maskinene, ifølge en pressemelding fra Senatet.

Bildene ble oppdaget mandag. Systemene viste seg å være smittet av Rbot.ZY, en av de ulike variantene av Rbot-ormene. På grunn av ormene kunne hackere komme inn på systemene og legge ut bilder med homo-pornografisk innhold på skjermene.

En dag senere var alle pc-er i senatsbygningen smittet med samme bilder. Etter hvert lammet ormen hele nettverket i Det italienske senat.

Rbot-ormen åpner bakdøren på pc-ene som gjør det mulig å hente ut informasjon fra maskinene uten at brukeren merker det. Ormen er også i stand til å registrere skriving på tastatur og sende videre lyd og bilder hvis et kamera er tilkoblet.

Det går rykter om at hendelsen er en hevnaksjon fra homsemiljøet i Italia etter at Dario Mattiello fikk sparken som visepresident i Senatet. Mattiello mistet jobben etter at det kom frem bilder av ham i homsebarer i Roma. Oppsigelsen har vekt sterke reaksjoner i homsemiljøet.

It-avdelingen i Senatet jobber på spreng med et nytt sikkerhetssystem og regner med å ha de italienske politikerne på nettet igjen rett over helgen.