Homomobil til Norge

Mobilselskapet Gaymobile retter seg spesifikt mot homofile brukere. I dag lanserer de i Danmark og kommer trolig snart til Norge.

Mobiloperatørene blir stadig mer nisjebevisste, og danskene ligger noen steg foran Norge. Mobilselskapet CBB Mobil, som eies av Sonofon, som igjen eies av Telenor, leverer fra i dag av tjenester til nystartede Gaymobile.

 

Gaymobile drives av organisasjonen bak Copenhagen Pride. De ønsket å etablere et eget mobilselskap med egen merkevare og tok kontakt med CBB Mobile.

 

CBB Mobile har gjort lignende avtaler med andre spesialsegmenter før, blant annet nettstedet Kvinders.net.

 

- Og det ville vi gjerne gjøre, sier administrerende direktør Teddy Søgaard Pedersen i CBB Mobile til Computerworld.no.

 

Får seks prosent

 

- Vi fungerer som leverandøren til Gaymobile. De får seks prosent av inntektene og gjør all markedsføringen selv, sier han.

 

På denne måten fungerer Gaymobile som en ny inntektskilde til miljøet bak Gay Pride.

 

Pedersen mener at dette er en god avtale fordi de slipper markedsføringskostnadene og skaffer seg spesielt lojale kunder fordi de vet at seks prosent av inntektene styres inn i sitt eget miljø.

 

Blir Gaymobile en suksess i Danmark, står Norge og Sverige snart for tur.

 

Til Norge 

 

Gaymobile vil gjerne gå videre til Norge og Sverige hvis det blir en suksess i Danmark.

 

- Jeg har et møte med dem snart for å diskutere ekspansjon til Norge, sier Pedersen.

 

Analyseselskapet Strand Consult sier at det de kaller mikrosegmentering blir stadig viktigere for mobilselskapene. Dette handler om å skape kundelojalitet gjennom å tilby tjenester til smale segmenter. En stor merkevare er ikke lenger nok.