Hoppet av etter krangel

Ledelsen i Scandpowers Halden-avdeling ville ha en større del av kaka. Dermed var Morecom et faktum.
De ansatte i Scandpower Halden var ikke fornøyd med at de ikke hadde eierskap til egen bedrift. Ledelsen utformet et tilbud til aksjonærene i Scandpower der de foreslo å overdra virksomheten for 11 millioner kroner. Ingen av aksjonærene sa ja. Heller ikke Hydro og Elkem som eide litt over femti prosent av aksjene. Aksjonærene mente selskapets verdi var 32 millioner kroner. Dermed var konfliken et faktum.

Fem personer fra ledergruppen sa opp stillingene sine, spyttet inn 1,7 millioner kroner og dannet Morecom. Med seg fikk de 15 medarbeidere fra Scanpower i Halden. I løpet av 2001 fulgte flere Scandpower- medarbeidere og personer som tidligere hadde vært ansatt i Scanpower etter sine tidligere sjefer.

-- Vi har tilbudt alle som har begynt å jobbe hos oss en eierandel i selskapet. Dersom folk slutter må de selge sin andel tilbake til selskapet, sier administrerende direktør Endre Endresen i Morecom. Allerede det første året betalte de ut fire hundre tusen kroner i utbytte til de ansatte. Nå har konflikten roet seg selv om flere medarbeidere har latt seg friste og hoppet over.

Selv om en ny ledelse i Scandpower ble stablet på beina på dagen, forteller administrerende direktør Bjørn Arild Kydland i Scandpower at de måtte igjennom en sorgprosess.

-- Det kom som et sjokk over natten. Ikke minst da en tredjedel av selskapet fulgte med, sier Kydland

-- Det var en tøff periode. Men utrolig lærerikt. Gjengen vår ble enda mer sammensveiset, sier avdelingsleder Morten Kristiansen i Scandpower.

Han påpeker at det ikke er noe vondt blod mellom de gamle kollegene.

-- Selskapene har inntil nylig jobbet tett sammen, men vi er nå konkurrenter på vanlig måte. Det er ingen bitterhet.

I dag møtes de gamle kollegaene jevnlig på fotballbanen.