Hotell fikk bot for wifi-nekt

Hotell fikk bot for wifi-nekt

Hotellkjeden Marriot må betale millioner av kroner i bort for å ha blokkert kundenes egne trådløse soner.

I stedet for å tillate egen trådløse soner, tvang Marriot alle kundene som ville bruke wifi å betale opp til 1000 dollar. Amerikanske kommunikasjonsmyndigheter, FCC, gransket etter klager to hoteller. Hotellene Gaylord Opryland Hotel og Convention Center i Nashville brukte metoder for å blokkere og forhindre at kundene fikk tilgang til eksterne trådløse nett.

Ifølge FCC bryter blokkeringen amerikansk lov. I en uttalelse skriver amerikanske myndigheter at kunder som har egen abonnement skal kunne bruke disse uten å måtte bekymre seg blokkering fra et hotell eller konferansesenter. En talsperson fra Marriot har ikke ønsket å kommentere boten, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bakgrunnen for saken er gjest som bodde på ett av hotellene i mars 2013 og som sendte inn en klage til FCC. Myndighetene oppdaget at ansatte ved Marriot brukte et overvåkingssystem for å identifisere gjestenes egne trådløse tjenester og at hotellet i enkelte tilfeller blokkerte disse. I tillegg til boten, på 600.000 dollar fikk Marriot pålegg om ikke å bruke blokkeringsteknikken fremover, samt å rapportere om sine anstrengelser for å holde seg til loven en gang per kvartal – i tre år.