Høy aktivitet i pc-bransjen

Høy aktivitet i pc-bransjen

Aktiviteten i pc-bransjen er høy. Det ventes en salgsvekst i år på 13,4 prosent.
IDC forventer fortsatt høy aktivtet i pc-markedet. Analyseselskapet anslår en vekst i volum for 2004 13,5 prosent. Det betyr på verdensbasis et samlet salg på 175 millioner pc-er.

IDC forventer også at omsetningen vil øke, blant annet hjulpet av at stadig flere velger dyrere modeller enn tidligere. Estimatet er en samlet omsetning på 194,5 milliarder dollar i 2004. Det vil i så fall bety en vekst sammenlignet med i fjor på 9,2 prosent.

- Det er liten tvil om at trådløs funksjonalitet, fallende priser og et økende behov for mobilitet har økt etterspørselen etter bærbare pc-er. Likevel er mange kjøpere sensitive overfor pris og vurderer fortløpende om fordelene knyttet til mobile løsninger betaler seg. Salget av bærbare pc-er vokser raskere enn stasjonære pc-er, men våre analyser viser at stasjonære systemer fortsatt er konkurransedyktige, sier IDC-analytiker Loren Loverde.

Det samlede pc-salget for første kvartal økte med 13,4 prosent. Til dette bidrar det bærbare segmentet kraftig. Isolert vokste dette markedet med 28,5 prosent i perioden. Stasjonære pc-er utgjør likevel rundt 70 prosent av alle solgte enheter.

-- Selv om erstatningssyklusen denne gangen ikke er så tydelig som rundt årtusenskiftet, er vi helt klart i en periode med økt etterspørsel. Veksten er tydelig, men ikke overveldende, og vil være stabil over flere kvartaler. Vi kan regne minst et år med tilsvarende grad av aktivitet ettersom bedrifter oppdaterer sine gamle pc-parker og adopsjonen av pc-er i hjemmet øker, sier analysedirektør Roger Kay i IDC.