Høyoppløst lommekamera

Høyoppløst lommekamera

Creative lanserer et lite og nett HD-kamera som får plass i selv trange bukselommer.

Creatives nye videokamera er ifølge selskapet så lite at det får plass i en bukselomme, en håndveske eller selvsagt i håndflaten. Vado HD Pocket er utstyrt med bildesensor som gir en videooppløsning på hele 1 280 x 720 piksler, kjent som 720P.

Vado HD er formet noe annerledes enn andre videokameraer, med linsen plassert på en av de brede sidene. Mest av alt ligner kameraet på en mobiltelefon eller mp3-spiller med et relativt stort objektiv plassert på baksiden. Fordelen er at skjermen er bygd inn i selve enheten, fremfor å måtte brettes ut fra kameraet. Ulempen er at formen ser noe uvant ut, og kanskje ikke helt optimal for å filme mer enn korte snutter.

- Vi laget Vado HD for at brukere skal kunne kan fange alle livets spontane og morsomme øyeblikk, for så å komme hjem og se videoene på en HD-TV – alt i beste HD kvalitet, sier Steve Erickson, sjef for lyd og bilde hos Creative.

– Brukere kan laste opp videoene sine til en PC, eller se dem på en flatskjerm i HD-kvalitet. Vado HD leverer 1080i HD-video til en HD-TV med den medfølgende HDMI-kabelen, fortsetter han.

Raskt

Creative hevder at kameraet skal være meget enkelt å bruke og at oppstarten er gjort unna mye raskere enn på mer tradisjonelle videokameraer. Mye kan tyde på at Creative har tenkt dette kameraet som et alternativ for nettopp dem som i all hovedsak er ute etter noe som er lett å bruke for å ta opp raske, små klipp, og ikke for dem som ønsker å filme i lengre strekk.

Kameraet er utstyrt med innebygd usb-kabel og kobles til pc-en omtrent som en minnepinne eller ekstern harddisk. Overføring av filer skal ifølge Creative være meget enkelt. Den innebygde programvaren i kameraet støtter blant annet ett-trykks overføring av videoklipp til Youtube og Box.net. Et enkelt videoredigeringsprogram følger også med.

Vado HD er utstyrt med åtte gigabyte lagringsplass, noe som ifølge Creative skal holde til rundt to timer med HD-video. Batteriet er av den oppladbare typen og skal også holde til rundt to timer med filming.

Creative oppgir anbefalt utsalgspris til 2 395 kroner, for den prisen får du kameraet, hdmi-kabel og et beskyttende silikontrekk.