TEST: Logitech Wireless Headset h800 - Trådløst og enkelt

TEST: Logitech Wireless Headset h800 - Trådløst og enkelt

Logitech h800 byr på noen smarte løsninger, men har sine mangler.

Det er alltid fristende med produkter som lar deg slippe unna nok en ledning. Logitech Wireless Headset h800 er et slikt produkt. Og det er i utgangspunktet et ganske smart et også.

Logitech h800 er, som trådløse hodesett flest, utstyrt med Bluetooth. Dermed kan du enkelt bruke det med en rekke forskjellige enheter. Det følger også med en liten usb-dongel som du kan koble til pc-en din, så slipper du ledning der også.

For å bytte mellom lyden fra for eksempel telefonen din til pc-en, trenger du bare å skyve et ekstra hakk på av og på-bryteren på høyre klokke. Den lille dongelen kan lagres i venstre klokke, slik at du alltid har den tilgjengelig. Smart.

Designmessig er h800 rent og enkelt, men ikke direkte lekkert – og med en litt «billig» følelse. Komforten er imidlertid god, og du kan trygt ha det på deg i et par timer i strekk uten videre ubehag.

Spørsmålet er bare om du vil ha det på deg i flere timer i strekk. Til visse typer bruk er det for så vidt uproblematisk, for eksempel til å snakke med venner og familie på Skype, eller koblet til mobiltelefonen. Logitech h800 er nemlig utstyrt med en liten mikrofon på høyre klokke. Denne kan vippes ut av syne når den ikke er i bruk. Flere timer med musikk derimot, det er en litt annen sak. Til det er hodesettet nemlig ikke spesielt godt egnet.

Det er en del bass her, om du ønsker det, men fryktelig presis er den ikke. Det er heller ikke diskant eller mellomtone, som føles litt utvasket og hul – med et tidvis snev av blikkbokslyd. Det fungerer halvkurant med for eksempel WiMP eller Spotify. På musikkfiler i høy kvalitet avsløres en rekke svakheter i lyden, og det blir en anelse slitsomt i lengden.

Konklusjon

Det er flere ting å like med Logitech h800 Wireless Headset. Det er enkelt å bruke både med pc og Bluetooth, det er godt med kontroller og en god håndfrifunksjon.

Det hjelper dessverre lite når man har ofret i meste laget på lyden, som er fin til samtaler, men kun middels god til musikk. Prisen på rundt 800 kroner hjelper heller ikke. Man får stiligere og bedre hodesett til mindre penger, for eksempel BTH-002 som vi testet for et par år siden.

Høyttalere Og Hodetelefoner