HP åpnet på Ahus

HP åpnet på Ahus

Helsesenteret til HP har endelig flyttet inn der det hører hjemme.

Tordag åpnet HP sammen med Imatis og Ahus sitt nye helsesenter. Tidligere var senteret ved selskapets kontor på Brynseng, men etter at HP flyttet har helsesenteret i praksis vært stengt.

Helt fra starten har det meningen vært at senteret skulle befinne seg på det nye sykehusehuset i Akershus, Ahus, som på noen områder fortsatt er under utbygning. Torsdag var det endelig duket for offisiell åpning, med mange taler, mange inviterte og obligatorisk snorklipping.

Det var HP-sjef Eivind Roald som delte klippingen med Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Ahus.

Samler erfaring

Senteret samler HPs helsekunnskaper fra hele verden etter at norgesavdelingen vant en intern konkurranse om dette for noen år siden. Arbeidet med ny teknologiinfrastruktur på Ahus og St. Olavs i Trondheim er blant grunnene at HP valgte Norge for sitt helsesenter.

- Dette er enden på en reise som startet i Trondheim med St. Olavs. Samtidig har HP erfaring med prosjekter over hele verden. Det er her vi samler den erfaringen og bygger videre på den, sier Roald.

Og han fortsetter:

- Helsesektoren står foran store utfordringer der teknologi kan bidra vesentlig. Jeg tror for eksempel at det nye, sammenslåtte hovedstadssykehus kan spare mellom 600 og 800 millioner kroner bare ved smart bruk av teknologi.

Åpningen ble fulgt av en håndfull journalister fra Norge og utlandet. Det nye senteret har utvilsomt fått mye bedre plass en det gamle, på Brynseng. Og så vil det ha utbytte av å være integrert i et helsemiljø.

Innovasjon og kreativitet

Likevel har kombinasjonen helsesenter og Ahus allerede hentet inn mange folk fra over hele verden til Oslo.

Mens det første senteret ble delt med fire andre selskaper, er nå det er bare Imatis som er igjen hos HP. Det norske helseselskapet har de siste årene fått mer gjennomslag for sine produkter, og den nye versjonen av sykehussystemet, med trykkfølsom skjerm, gjorde inntrykk på de fleste journalistene og helseekspertene som var til stede.

Daglig leder i selskapet, Linn-Ann Bråthen, sa ved åpningen at det nye senteret bør bidra til mer innovasjon og kreativitet.

- Vi trenger å videreutvikle, både for Norge, Norden og resten av verden. I dette senteret kan vi teste og vise frem både nye produkter og forbedre eksisterende teknologier, sa hun.