HP dropper Itunes

Ingen penger tjene å tjene på å samarbeide med Apple - for Hewlett Packard.

Det er to år siden Carly Fiorina sprudlet av glede over at HP skulle lage egne versjoner av Ipoden. Annonseringen kom på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Når startskuddet for samme messe går i dag, kommer meldingen om full retrett i samarbeidet med Apple, skriver nettavisen The Register.

Det har ikke gitt mye penger i kassa for HP å lage egne Ipoder. Derfor ble dette prosjektet avsluttet allerede i juli i fjor. Nå skal HP også slutte å forhåndsinstallere musikkprogramvaren Itunes på sine pc-er, til fordel for Real Networks' Rhapsody.

Går for Rhapsody

Det betyr at alle HP-pc-er får et Rhapsody-ikon på skrivebordet. I tillegg vil alle nye kjøpere få tilbud om en måneds gratis prøveabonnement.

Rhapsody er en tjeneste hvor du "leier" musikk, og fungerer på samme måte som lignende tjenester fra Napster og Yahoo!

Det har vist seg at Itunes generer inntekter for Apple, men har liten effekt for HP. Real Networks er en mer "nøytral" partner, som med dette får en svært viktig avtale. HP på sin side kan komme til å gå for Rhapsody i nye, bærbare musikkspillere.

Den praktiske betydningen for Apple er kanskje ikke så stor. Itunes kan tross alt lastes gratis ned av hvem som helst, og vil i hvert fall hentes ned av alle som eier en Ipod.