HP frister Asia med Linux-pc-er

HP frister Asia med Linux-pc-er

I juni starter HP med salg av pc-er som har installert Linux.
HP er den første av de store internasjonale pc-leverandørene som lanserer linux-pc-er i Asia.

HP har 17 prosent av maskinvaremarkedet i verden. Selskapet legger ikke skjul på at målet med lanseringen av linux-pc-er er å øke markedsandelen gjennom å satse på de hurtig voksende markeder i Asia. I Asia er skepsisen til Microsoft-programvare mye større enn i Europa og USA.

Microsofts operativsystemer har hittil vært standard installert på pc-er fra de store produsentene. HP er altså den første som tør å legge seg på Linux-linjen. Linux har hatt suksess på servere, men har hatt lite innpass på desktopen.

HP understreker at de forsatt har et godt forhold til Microsoft og vil fortsette med å levere pc-er med selskapets programvare. HP påpeker at Linux-pc-ene bare vil komme på det asiatiske markedet, og ikke vil konkurrere med Microsoft i Europa og USA. Ifølge HP er Microsofts operativsystemer populære i de to sistnevnte markeder, mens det rask voksende asiatiske markedet har et helt annet forhold til programvare.

Det er det japanske Linux-selskap Turbolinux som skal levere programmene til HP-maskinerne. HP starter salget i Kina i juni og følger etter i 12 andre asiatiske land. Konsernet regner med å selge en million Linux-pc-er i løpet av det første året.