HP kjøper 3Com

HP kjøper 3Com

2,7 milliarder dollar byr HP for 3Com. Styrene i begge selskapene anbefaler kjøpet.

Ifølge David Donatelli, HPs direktør for enterprise servere og nettverk, vil 3Coms portefølje av nettverks- og sikkerhetsprodukter utfylle HPs eksisterende nettverkstilbud i konkurransen mot «en dominerende konkurrent. Les Cisco.

Med Procurve-produktene har HP holdt seg i all hovedsak til kantene og ikke utfordret Cisco på kjernen. Siden Cisco i sommer begynte å tilby servere i konkurranse med HP, har HP giret opp sin nettverksatsing med Procurve, og nå vil de gjerne komplettere sitt nettverkstilbud med 3Coms kjernesvitsjer, routere og Tippingpoint sikkerhetsprodukter.

Med oppkjøpet av 3Com får HP tilgang til en sterk forsknings- og utviklingsavdeling, foruten gode salgskanaler og en markedsandel på rundt en tredjedel i Kina. Dette er en følge av at 3Com i sin tid kjøpte H3C, som var et samarbeid mellom dem og kinesiske Huawei.

Sistnevnte forsøkte igjen å kjøpe hele 3Com, noe som ble stoppet av amerikanske politikere og myndigheter med begrunnelse at de ikke kunne tillate et kinesisk selskap å overta blant annet Tippingpoint, som er stor leverandør av sikkerhetsprodukter til USAs forsvar.

Mange analytikere mener HP nå vil bli i stand til å kunne konkurrere fullt ut med Cisco på nettverksutstyr, og viser til at 3Coms kjernesvitsj H3C 12500 kan konkurrere direkte mot Ciscos Nexus 7000, til en pris som er 40 prosent lavere. Noen analytikere mener det vil kunne ta opptil to år før HP kan konkurrere fullt ut.

Som med andre mulige bedriftsoppkjøp, særlig av slike størrelser som dette, må det godkjennes av myndighetene i USA og andre deler av verden.