HP lanserer nye print-tjenester

HP lanserer nye print-tjenester

Starter ny avdeling for å hjelpe bedrifter med effektiv print-strategi i tøff tid.

Salget av printere og kopimaskiner stupte med 24 prosent i første halvår 2009.

Hewlett-Packard lanserer nå en rekke nyheter for å styrke sin posisjon i print-segmentet i denne vanskelige tiden.

Blant annet skal HP Managed Print Services (MPS)-kunder nå få hjelp fra en ny divisjon i selskapet. Nye Managed Enterprise Solutions skal gjøre HP sterkere innen service og programvare for mer effektiv dokumentbehandling og printing.

HP ser en mulighet til å innkassere 121 milliarder dollar innen print verden over i løpet av ett år, ifølge Infoworld. 57 milliarder av disse kan komme fra service og programvare, resten fra maskinvare. Om HP får det som de vil.

Som tjeneste

HP Norge melder at de har sett en økende etterspørsel etter "print som en tjeneste", spesielt i SMB-segmentet.

- I dette markedssegmentet spiller partnerene våre en svært viktig rolle. HP har derfor lansert nye tjenestekonsepter, som våre partnere kan benytte for å tilby print som en tjeneste til både eksisterende og nye kunder. Målet er også her å sikre at kunden oppnår kostnads kontroll, samt mindre risiko og kostnader over tid, ved at de standardiserer på HPs produkter og løsninger, sier Norges-sjef Britt Aas Fidjestøl i HPs Print og Bildebehandlingsdivisjon (IPG) i en epost.

Samarbeidet med Canon skal også utvides. De to partene skal lansere en ny serie utskriftsløsninger for bedrifter. Målet er å forene Canons teknologi med HPs MPS-løsninger.

Redusere risiko

- Dette gir flere av de større bedriftene mulighet til å velge HP som tjenesteleverandør på print, mener Fidjestøl.

- Målet er å redusere risiko og kostnader i form av standardisering, enklere administrasjon samt automatisering av dokumentflyten, fortsetter hun.

HP lanserer også en Payback Guarantee. Om du ikke har nådd dine mål for innsparing gjennom en MPS-avtale i løpet av ett år, vil HP betale mellomlegget.

- De totale besparelsene ved å inngå en MPS avtale med HP har vist seg over tid å være tosifrede, skriver Norges-sjefen, og tenker forhåpentligvis ikke på maks 99 kroner.