HP Norge slipper billig

HP sier opp 20 stillinger i Norge. I forhold til andre land, slipper norgeskontoret billig unna. I Storbritannia må 968 Hp-ansatte gå. I Frankrike kutter selskapet 25 prosent av staben.

Forrige fredag ble det kjent at 5.900 stillinger i HP Europa skal slankes bort. Nå er dommen for Norges del klar:

- Vi har fått et tall å forholde oss til. Rundt 20 stillinger vil bli berørt. Det vi si rundt fem prosent av staben, sier markedsdirektør Roar Haugland til Computerworld.no

Han forteller at prosessen nå er igang med å finne ut hvilke områder i HP Norge som blir berørt, men at denne prosessen vil ta hele fem kvartaler å gjennomføre.

Haugland er relativt sett fornøyd med at HP Norge slipper lett unna i forhold til andre land.

- Det er nok sett i sammenheng med den gode forretningsutviklingen vi har hatt, dermed slipper vi lettere enn ande land, sier han.

Større kutt i store land

Ifølge The Register skal HP kutte 968 stillinger i Storbritannia. Det er ennå ikke kommet beskjed fra HP i Storbritannia hvor de forskjellige kuttene kommer rent geografisk. Det er allerede klart at flesteparten av kuttene skjer innen personalavdelingen samt innen it og finans.

I Frankrike er også tallene klare. Her vil selskapet kutte 1.240 jobber av en total HP-arbeidsstyrke på 4.800 personer. Det vil si at Frankrike må slanke staben med 25 prosent.

I Sverige jobber HP med nedbemanninger i samarbeid med fagforeningen, og den jobben vil ta rundt to uker, ifølge Haugland.