HP nummer én på overvåkning

HP vokser og er for tredje år på rad nummer én i markedet for distribuert overvåknings- og styringsprogramvare.

HP har en markedsandel på over 24 prosent på verdensbasis, ifølge en pressemelding. HP er også markedsleder for distribuert systemadministrasjons-programvare.

Programvaresjef Kristian Borge-Jensen i HP Norge forventer ytterligere vekst i årene som kommer, og sier at Norge ligger i tet av den positive trenden HP opplever internasjonalt.

Ifølge ferske tall fra analyseselskapet IDC vokste markedet for distribuert overvåknings- og styringsprogramvare på verdensbasis med 11,6 prosent målt i lisensomsetning i 2004. HP vokste med 15,8 prosent i samme periode og endte totalt for året med en markedsandel på 24,1 prosent.

Tre ganger markedsveksten

Det globale markedet for dette segmentet hadde ifølge IDC en omsetningsverdi på 2,29 milliarder dollar i 2004 og markedet forventes å vokse med over 10 prosent i året, og nå en verdi på 3,71 milliarder i 2009.

Markedet for systemadministrasjon-programvare økte ifølge IDC med 8 prosent i 2004, mens markedsleder HP økte omsetningen med 14,9 prosent og endte opp med en markedsandel på 13,3 prosent.

- De internasjonale salgstallene reflekterer den positive utviklingen vi ser i her i landet, men vi kan vise til enda bedre resultater. HP Norge har vokst med tre ganger markedsveksten tre år på rad, og er klar markedsleder. Vi har 25 programvare-eksperter i HP Norge og rundt 170 sertifiseringer for OpenView og ITIL hos våre partnere rundt om i landet, sier Kristian Borge-Jensen.

Skylder på ITIL

Borge-Jensen mener grunnen til at HP Norge har gjort det så bra på dette området, er at den åpne ITIL-standarden som OpenView bygger på, er svært utbredt i Norge.

- ITIL er som et åpent bibliotek man kan benytte for å sette sammen de mest hensiktsmessige og kostnadseffektive løsningene for ulike it-prosesser. Dette biblioteket har hatt 15 år på å foredle seg, og det er ikke overraskende at norske bedrifter i stor utstrekning nå velger løsninger baserte på tidligere erfaringer.