HP passerte 20 milliarder

HP passerte 20 milliarder

For første gang i historien har HP passert 20 milliarder dollar i kvartalsomsetning.
Hewlwtt-Packard omsatte for 20,1 milliarder dollar i sitt andre kvartal i finansåret 2004, som endte 30. april. Det er 800 millioner mer enn det et samlet analytikerkorps hadde spådd. Veksten i omsetningen var på 12 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det er første gang i historien at HP passerer 20 milliarder dollar i kvartalsomsetning.

Nettoinntekten endte på 884 millioner dollar.

Selskapets Imaging and Printing divisjon var som vanlig selskapets mest profitable, med et driftsresultat på 953 millioner dollar på en omsetning som endte på 6,1 milliarder dollar. Omsetningen fra skriverrekvisita steg med 15 prosent, noe som i stor grad skyldes økende adopsjon innen bruk av fargeutskrifter på arbeidsplassen, ifølge toppsjef Carly Fiorina.

Omsetningen fra HPs stasjonære og bærbare pc-produkter økte med henholdsvis 14 og 26 prosent, men driftsresultatet fra denne divisjonen ble magre 45 millioner dollar. Salget av servere økte med 32 prosent i antall enheter, men på grunn av sterk priskonkurranse økte omsetningen med kun 15 prosent.

HPs salg av lagringsprodukter falt med en prosent i kvartalet.

Selskapet fikk 3.600 nye personer på lønningslisten i kvartalet. 2.100 av disse kom fra det tyske selskapet Triaton GmbH som HP kjøpte i kvartalet.