HP satser på unge talenter

HP satser på unge talenter

Da HP skulle ansette fire nye traineer var det ikke bare karakterene som var avgjørende.

- Vi tror mangfold gir oss best avkastning, både når det gjelder kjønn, kulturbakgrunn og personlighet, sier Tone Lyng, HR-direktør i HP Norge.

HP har i det siste året gjennomført et nytt trainee-program som en pilot. Det har vært såpass vellykket at de ordningen etableres fast i år, og man utvider fra to til fire rekrutter.

Dette er en felles europeisk HP-satsing, hvilket betyr at de unge utvalgte får dele erfaringer og utfordringer med unge fra hele Europa.

- Ordningen er ikke en tradisjonell trainee-ordning. De utvalgte studentene får fast ansettelse i selskapet fra første dag, men de gjennomgår i løpet av de første årene et videreutdanningsprogram på europeisk nivå som gjør dem godt egnet for fremtidige lederstillinger, dette både i samarbeid med HP internasjonalt samt IKT-Norge lokalt, forklarer Tone Lyng.

Ikke bare skolebenk

I år har HP ansatt fire traineer med svært variert bakgrunn og erfaring. Felles for dem er at de alle har vært sportslig aktive, og av en stor søkerbunke var det ikke toppkarakterer som var det avgjørende.

- Vi fikk en rekke interessante og meget godt kvalifiserte søkere til trainee-stillingene. Vi ser selvfølgelig på faglige kvalifikasjoner, men utover det er vi svært opptatt av at vi bruker rekruttering bevisst som et av flere verktøy for å videreutvikle mangfoldet på i HP. Det betyr at vi ansetter folk med ulik bakgrunn, og vi ser spesielt etter folk som har vist engasjement utover skole og karakterer, sier Lyng.

- Vi ansetter folk som gjennom valg av studiested og fritidsinteresser viser at de har utholdenhet, og at de våger å strekke seg selv. Da tror vi at de også vil strekke oss i HP videre, helst fra første arbeidsdag, fortsetter hun.

Lyng legger også til at mangfold i for eksempel kjønnsbalanse og kulturbakgrunn ikke er noe HP tilstreber bare fordi man bør ha det og fordi samfunnet rundt forventer det.

- For oss er dette hard business. Vi vil ha mangfold fordi vi tror HP blir bedre enn konkurrentene og vinner flere kontrakter på det.

Spesielt tilbud

Det er en helt spesiell jobbmulighet de fire traineene får. De ble utvalgt etter en grundig søknadsprosess gjennom flere intense intervjurunder, inkludert intervju hos Frode Haugli, avtroppende toppsjef i HP Norge.

De fire begynte i sin nye jobb i Oslo torsdag 1. september, men allerede etter to arbeidsdager bar det videre til Amsterdam på et tre dagers introduksjonskurs. Deretter skal de rett på en to dagers samling med IKT-Norges traineeprogram.

Etter dette skal de gjennom et variert program med arbeid i HP Norge, kombinert med utviklingstiltak og nye kurs, både i Norge og internasjonalt. Hver av traineene har også sin egen mentor i Oslo. Mentorene er deltagere på fjorårets talentprogram.

- Det gir både en ytterligere utviklingsmulighet for våre unge talenter, samt at de har de beste forutsetninger til å være gode støttespillere for våre unge traineer, sier Lyng.