HP i strupen på Microsoft

HP i strupen på Microsoft

Toppsjefen i HP mener Microsoft er skyld i mange av selskapets problemer.

Under en presentasjon for for investorer på Wall Street gikk toppsjef i HP, Meg Whitman, til angrep på Microsoft. I sin uttalelse hevdet hun at mange av de problemene som HP opplever for tiden, skyldes Microsofts nye strategi.

- HPs normalt lønnsomme markeder har opplevd betydelig forstyrrelser. Vi har sett store forandringer i konkurransen. Langsiktige partnere som Microsoft og Intel begynner mer og mer å være direkte konkurrenter til oss, skriver Meg Whitman i sin tale til investorene, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Hun ga ingen ytterligere detaljer rundt sin egen uttalelse. Men siden i fjor høst begynte Microsoft å konkurrere direkte med sine partnere da selskapet lanserte sitt egenproduserte nettbrett Surface.

Selv om Surface ikke akkurat har blitt revet bort fra hyllene, viste lanseringen at Microsoft har klare ambisjoner som maskinvareprodusent.

Stryrker seg på maskinvare

I oktober i fjor uttalte nå avtroppende Microsoft-sjef Steve Ballmer:

- Slutt å tenke på Microsoft som bare et programvareselskap, det er vi ikke lenger.

LES OGSÅ: - En ny æra for Microsoft

Nå i høst ble dette utsagnet styrket med det planlagte kjøpet av Nokia.

Både Gartner og IDC la denne uken frem pc-tall som viste at HP var den nest største pc-produsent i verden, etter Lenovo, i tredje kvartal.

Acer, som solgte halvparten så mange pc-er som HP i kvartaler, har også utrykt misnøye med Microsoft. Kritiske til Mircosofts maskinvarestrategi har også Lenovo og Dell vært.

For HP er det ikke bare verbale angrep. Pc-giganten har lansert flere alternative systemer med andre operativsysten enn Windows. Det ferskeste eksempelet er denne ukens lansering av Chromebook 11 i samarbeid med Google.

LES OGSÅ: Google og HP med nytt konsept