HP: - Vi tar dette svært alvorlig

HP: - Vi tar dette svært alvorlig

Styremedlem Ann Livermore gjør hva hun kan for å rydde opp i rotet etter Leo Apotheker.

BARCELONA: HP-veteran og styremedlem Ann Livermore var ett av de store trekkplastrene på den pågående bransjemessen Canalys i Barcelona i dag. Mer enn 1000 deltakere, alle med forankring i kanalen, hadde funnet veien til dette arrangementet.

Mange av dem var kommet for å høre Leo Apotheker, mannen HP-styret nylig har sparket ut. Han ble i siste liten erstattet av Ann Livermore, som nå altså fikk jobben med å berolige urolige kanalpartnere og kunder i kjølvannet av rykteflommen rundt PSG-divisjonen.

HP-aksjen halvert

Etter at HP nylig annonserte at selskapet "vurderer strategiske alternativer" for sin pc-divisjon, har køen av usikret forhandlere og bransjeaktører vokst. Forståelig nok.

For tidligere HP-sjef Leo Apotheker ble denne vage og upresise beslutning, sammen med det kostbare oppkjøpet av det britiske programvarehuset Autonomy, dråpen som fikk begeret til å renne over for frustrerte HP-aksjonærer som har sett verdien av HP-aksjen bli mer enn halvert i løpet av perioden med Apotheker ved makten.

- Tar det svært alvorlig

Noe av det første styremedlem Ann Livermore dermed tok for seg i dagens seanse var å understreke at den nye ledelsen nå ønsker å gjøre hva den kan for å få fortgang på beslutningsprosessen i et forsøk på å legge en demper på usikkerheten denne prosessen har skapt ute i kanalen.

Med sin lange bransjeerfaring og fartstid fra HP, gjorde da Livermore også et hederlig forsøk på dette. Likevel er det lite nytt å meddele de mange forhandlerne som nå spekulerer rundt pc-divisjonens videre fremtid. Livermore la heller ikke skjul på alvoret i situasjonen.

- Vi tar dette svært, svært alvorlig, fortalte hun de mange messedeltakerne som var stuvet sammen for å høre siste nytt fra den sentrale HP-toppen.

Milliardbutikk

HPs pc-divisjon, eller Personal Systems Group som selskapet også kaller den, er milliardbutikk i stor skala. 40 milliarder dollar står denne delen av HPs virksomhet for, ifølge Livermore. 70 prosent av selskapets omsetning stammer fra hardware-relatert virksomhet, med andre ord et domene man ikke skulle tro selskapet ønsker å forlate med det første.

Vil unngå mer usikkerhet

Livermore kunne videre fortelle at HP, nå med nyansatte Meg Whitman i førersetet, ønsker å sette fart på beslutningsprosessen for å unngå mer usikkerhet.

Videre presiserte hun at en utskillelse av divisjonen som et selvstendig foretak kun blir aktuelt dersom ledelsen og styret finner at dette er det beste alternativet for divisjonen, både med hensyn til selskapets kunder, kanal-partnere og aksjonærer.

Mer eksakt informasjon om når en endelig beslutning kan ventes fortalte Livermore ingenting om.

Fra tidligere vet vi at HP har definert en periode på 12-18 måneder før PSG-divisjonens fremtidige kurs skal være staket ut og implementert.