HP viser muskler

Hewlett-Packard vokser på alle områder, unntatt innenfor tjenester.

HP omsatte for 22,7 milliarder i sitt første kvartal som ble avsluttet 31. januar 2006. Det er en økning på seks prosent i forhold til samme periode i fjor.

Driftsresultatet havnet på 1,7 milliarder dollar, og nettofortjenesten per aksje beløp seg til 48 cent. Både omsetning og fortjeneste per aksje slo analytikernes forventninger.

HP opplevde salgsøkning både innen makinvare og programvare, mens tjenestesalget måtte tåle en liten nedgang.

Melkekua holder stand

Personal Systems Group vokste med åtte prosent, og fikk landet på en omsetning på 7,4 milliarder dollar. Salget av bærbare pc-er var den store driveren, med en vekst på 26 prosent i forhold til samme periode året før.

Driftsresultatet endte på 293 millioner dollar, opp fra 147 millioner året før.

Skriverdivisjonen er fremdeles den store melkekua for HP. Omsetningen havnet på 6,5 milliarder dollar, og driftsresultatet endte på 973 millioner dollar.

Lagrings- og serverdivisjonen økte omsetningen med fem prosent, og kunne notere seg for en markant oppgang i driftsresultatet - fra 69 millioner dollar i første kvartal 2005 til 326 millioner i første kvartal 2006.

Mindre tjenester

På programvaresiden fikk HP en vekst på 29 prosent, drevet et godt salg av HP OpenView og HP OpenCall. Driftsresultatet ble snudd fra minus 38 millioner dollar til pluss ni millioner dollar.

HP Services, tjenestedivisjonen, måtte som eneste forretningsområde, tåle en omsetningsnedgang på to prosent. På den lyse siden opplyses det at driftsresultatet likevel økte i perioden, fra 281 til 293 millioner dollar.