HP vokser på pc- og serversalg

Hewlett-Packards fjerde kvartal ble reddet av sterkt maskinvaresalg. Men restruktureringskostnader og fallende omsetning fra billig-skrivere svekket resultatet.

- Resultatene reflekterer god gjennomføring for alle våre forretningsområder, med solid omsetningsvekst, bra kostnadskontroll og marginøkning på mange nøkkelområder, sier toppsjef Mark Hurd.

Omsetningen i selskapets fjerde kvartal endte på 22,9 milliarder dollar, en økning på syv prosent i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen fra servere og lagringssystemer økte med 10 prosent, mens pc-divisjonen viste en vekst på ni prosent.

Nettoresultatet endte på 416 millioner dollar, en nedgang på 62 prosent i forhold til fjerde kvartal i fjor. Men nettoresultatet inkluderer en engangskostnad på 1,1 milliarder dollar i forbindeles med det store restruktureringsprogrammet som ble spikret i sommer.

Sparker flere

HP har også økt antall stillingskutt i forhold til det som var planlagt. Det var snakk om 14.500 jobber, men antallet er oppjustert til 15.300. Ifølge Hurd så man at det var behov for ytterligere kutt etter hvert som planen ble iverksatt.

HP vokser på pc-siden, og da spesielt på bærbar-fronten. Bærbar-salget vokste med 23 prosent, mens stasjonærsalget økte med kun en prosent. Omsetningen for divisjonen endte på 7,1 milliarder dollar og et driftsresultat på 200 millioner dollar.

Flere billig-skrivere

Skriverdivisjonen, som lenge har vært selskapets melkeku, måtte tåle en resultatnedgang fra 1,1 milliarder dollar i fjerde kvartal 2004, til 896 millioner dollar i år.

Ifølge Hurd er det salgsmiksen som har skylden. Selskapet solgte flere billig-skrivere i kvartalet, som igjen gir lavere marginer.

I hele finansåret omsatte selskapet for 86,7 milliarder dollar, og nettoresultatet endte på 2,4 milliarder dollar.