HP vurderer å kaste Apotheker

HP vurderer å kaste Apotheker

Styret vurderer Whitman som ny direktør. Aksjekursen går i været.

HP, et av verdens største it-selskaper, har hatt en turbulent sommer. Nå vurderer selskapet å kaste toppsjefen. Det forteller anonyme kilder til nettavisen All Things D. Også Bloomberg og andre medier rapporter om det planlagte lederskiftet.

Styret i HP ønsker angivelig å bytte ut Leo Apotheker i direktørstolen i selskapet, og skal ha sett seg ut Meg Whitman, den tidligere Ebay-direktøren som allerede er en del av ledelsen i HP.

Men iføgle All Things D er det slett ikke noen spikret avtale at Whitman utnevnes.

Markedet positivt

Wall Street reagerte positivt på ryktet i går og sendte HPs aksjekurs til værs med 7,6 prosent på NYSE.

Leo Apotheker har vært sjef i HP siden september i fjor. Dersom styret gir ham fyken, blir det andre gang på rad at han mister en lederjobb etter kort og turbulent tid.

Han ble avsatt som toppsjef i SAP i februar 2010 mindre enn ett år etter at han fikk jobben.

Kort, turbulent lederskap

Apotheker måtte håndtere en rekke utfordringer i sjefsjobben hos SAP, blant annet sviktende programvarelisensomsetning som følge av den globale finanskrisen og problemer rundt en upopulær avgjørelse om å øke priser på brukerstøtte.

Moralen i selskapet skal også ha fått seg en knekk under Apotheker, noe SAP-grunnlegger Hasso Plattner indikerte da han i tiden rundt Apothekers avgang sa han ”ville gjøre hva som helst for at SAP skal bli et lykkelig selskap”, skiver Computerworlds nyhetstjeneste.

Apothekers tid som sjef i HP markeres av den mislykte lanseringen av nettbrettet TouchPad, som nå trekkes fra markedet, samt avgjørelsen om å skille ut og kvitte seg med forbruker-pc-delen av selskapet.