MEG WHITMAN: At det går godt for USA er ikke så bra for HP. Toppsjefen i selskapet ønsker å redusere investeringer for å unngå negative effekter. 

Fallende salg og omsetting

Den stigende dollarkursen i USA rammer HP

Publisert Sist oppdatert

Det går ikke så greit for it-selskapet Hewlett-Packard. Det siste kvartalet har bydd på fallende salg og inntjening. Dette skriver Computerworld Danmark.

Omsetting i printer-avdelingen har falt med fem prosent i forhold til samme kvartal i fjor, service-avdelingen med 11.

Software-salget har hatt en nedgang på fem prosent, mens HP Financial Services har falt med åtte.

Unntaket er omsetningen i divisjonen Personal Systems, der omsetningen ligger på samme nivå som tilsvarende kvartal i fjor.

Kvartals-regnskapet fikk omgående aksjekursen til å falle.

Dollar-kursen har skylden

«Den styrkede dollar-kursen har markant innflytelse på HP´s finansielle resultater», står det i en rapport fra HP.

En del av forklaringen er altså at det går godt for USA.

At dollarkursen stiger skal ifølge Computerworld Danmark ramme alle multinasjonale amerikanske selskap. Salg på markeder utenfor USA vil bli mindre ettersom dollaren blir dyrere. Det vil resultere i at selskapene får færre dollar ut av å veksle ikke-amerikansk valuta. 

HP-sjef Meg Whitman forsøker å glatte ut det fallende salget ved å melde om at alt går etter planen i arbeidet frem mot å splitte selskapet i to.

– Vi har vært i stand til å håndtere effekten av kurs-endringene i kvartalet og fremvise inntjening på nivå med det forventede. Men vi forventer at effekten på hele regnskapsåret vil være langt mer alvorlig enn vi forventet i november, lyder det fra Whitman.

Selskapet vil forsøke å motstå kurs-endringer ved prisjusteringer og ved å skru opp «produktiviteten».

For helt å unngå negative effekter må selskapet ifølge Whitman imidlertid «redusere investeringer og pantsette våres fremtid».

– Og det vil vi ikke gjøre, sier hun.