HTC med nye Windows-mobiler

HTC med nye Windows-mobiler

Lanserer to nye mobiltelefoner med den nye «Mango»-versjonen av Microsoft Windows Phone.

I løpet av høsten blir Windows Phone endelig offisielt tilgjengelig i Norge i en ny og forbedret utgave. Alle tjenestene, som app-butikk og spilltjenesten Xbox Live, vil være tilgjengelig også for norske brukere, i motsetning til hva som har vært tilfelle frem til nå.

HTC har lansert to nye Windows 7.5-telefoner som kommer til Norge i oktober; HTC Titan og HTC Radar. Titan er den HTC-telefonen med den største skjermen så langt. Skjermen er på hele 4,7 tommer, og av typen Super-LCD. Telefonen er 9,9 mm tykk og utformet i aluminium. Det er 0,7 mm mer enn Apple iPhone 4, men en del tynnere enn for eksempel HTC Sensation.

Mens Titan er en telefon for de med store lommer, er Radar en telefon i mer «normal» størrelse. Radar har et helstøpt aluminiumschassis og en 3,8 tommer stor Super-LCD-skjerm med samme 480 x 800 punkters oppløsning som skjermen til Titan. Det betyr naturlig nok at Radar har mye høyere punkttetthet enn Titan, selv om vi snakker om en rimeligere telefon med litt dårligere spesifikasjoner ellers.

Kameraknapp

Mens Radar kommer med et 5 megapiksel kamera bak og et frontkamera med VGA-oppløsning (640x480), har Titan et hovedkamera på 8 megapiksler og et frontkamera på 1,3 megapiksler. Begge telefonene støtter videopptak i 720p HD.

Både Titan og Radar har dedikert kameraknapp, noe vi har etterlyst på veldig mange Android-mobiler. En blenderåpning på f/2.2 og en bakgrunnsbelyst bildebrikke skal ifølge HTC gi bedre resultat i dårlig lys. Begge telefonene benytter et 28 mm vidvinkelobjektiv og telefonene har fått en ny funksjon for å lage panoramabilder, samt en app (HTC Photo Enhancer) for å retusjere bilder og laste dem opp på Facebook.

Filmleie

Begge telefonene inkluderer HTC Watch, som er en filmleietjeneste som ifølge HTC skal inneholde de nyeste Hollywood-filmene. Tjenesten har blitt utsatt, men skal etter det vi kjenner til lanseres ganske snart.

Telefonene benytter en Scorpion-prosessor og en Adreno 205-grafikkprosessor i et Qualcomm 8255 Snapdragon-brikkesett, men prosessoren er klokket til 1 GHz i Radar og 1,5 GHz i Titan. Radar kommer med 8 GB innebygget lagringsplass, mens Titan har 16 GB. I likhet med andre Windows 7.x-telefoner er det ikke mulig å utvide lagringsplassen ved å sette inn et SD-kort.

Titan kommer til å koste rundt 5 500 kroner, mens Radar vil koste rundt 3 500 kroner inkl. mva..