8K og 5G: Huawei skal produsere høyende tv-apparater med 5G mobilkommunikasjon.

8K og 5G: Huawei skal produsere høyende tv-apparater med 5G mobilkommunikasjon.

Huawei skal lansere tv med 5G

På relativt kort tid har det kinesiske selskapet blitt en av verdens største leverandører av nettverk, telekomutstyr, mobiler og pc-er. Nå skal det bli tv også.

Ifølge Nikkei Asian Review vil Huawei være først ute med den nye produktkategorien fjernsyn med rask internettforbindelse via 5G mobilnett. Og selvsagt ikke med "vanlig" full HD, men den seksten ganger høyere oppløsning, 8K.

Med 5G vil tv-en støtte strømming av båndbreddekrevende oppgaver som 360 graders video og virtuell virkelighet. Men foreløpig er det få tjenester som blir tilbudt for et slikt apparat. Det er vel et spørsmål om tid, slik vi kjenner det fra tidligere teknologisprang, hvor det enten er klientene, tjenestene eller infrastruktur som ikke er klar ennå.

Men tv med 5G kan håndtere det massive behovet for båndbredde som innhold i 8K krever. Huaweis nye tv skal også fungere som en bredbåndsruter til andre nettverksenheter i heimen.

Denne satsingen fra Huawei går rett i matskålen til den ledende tv-produsenten Samsung. Som de allerede utfordrer med mobiler og pc-er.