I hundre på ny jobb

I hundre på ny jobb

HP Norges Young graduates er superengasjerte når vi treffer dem to uker etter at de startet på sin arbeidslivkarriere.
- Det går fort i svingene. Vi har vært på samling med HP i Amsterdam og her i Oslo har vi møtt andre trainees gjennom IKT-Norges opplegg for slike som oss. Jeg har vært med HP på roadshow, og andre reiser og invitasjoner venter, forteller Cathrine Larsen.

De fire har allerede planlagt deltakelse i HPs "winter games", og stråler av optimisme og forventninger til sin nye anbeidsplass og arbeidsgiver.

Samtlige har vært involvert i HP-produkter under utdanningen, og hadde i utgangspunktet et ønske om å søke seg til nettopp HP.

- Det blir en mykere overgang til arbeidslivet. Vi er sikret oppfølging og opplæring på en annen måte enn hvis du begynner rett i ny jobb.

Lite forventningspress

Dette er de to viktigste årsakene Paul, Cathrine, Stine Iren og Paul Magnus legger vekt på når de skal forklare hvorfor de har valgt denne veien inn i næringslivet.

- Vi får stor oppmerksomhet og "alle" vet hvem vi er. Det er lett å føle seg både velkommen og hjemme. Dette gir igjen inspirasjon til å yte ekstra, men gir jo også noen forventninger vi må prøve å innfri, legger Stine Iren til.

Foreløpig ser de ikke ut til at forventningspresset tynger dem.

- Selv om vi kjenner både HP og produktene deres fra før av er det utrolig mye å sette seg inn i. Det er flott å oppleve at man har mentorer som sikrer vår sosiale tilværelse, og veiledere som tar seg den faglige introduksjonen til jobben vår. Å få anledning til å treffe unge i samme situasjon både her i Norge, men også ute i Europa gir stor inspirasjon. Så langt vil vi ikke nøle med å anbefale andre å følge i våre forspor, sier Chau Bui.