Hurd ny visedirektør i Oracle

Hurd ny visedirektør i Oracle

Tidligere HP-sjef Mark Hurd overtar stillingen til Charles Phillips.

Mark Hurd forlot direktørstolen i HP i august som følge av en skandale som involverte forfalskete refusjoner og et uspesifisert forhold til en kvinne som jobbet hos en underleverandør.

I løpet av helgen dukket det opp rykter om at Hurd var i samtaler om å begynne i Oracle. Nå er det kjent at han tiltrer stillingen som viseadministrerede direktør i selskapet, skriver IDG News Service.

Hurd overtar stillingen til Charles Phillips. Han har nå sagt fra seg stillingen som viseadministrerende direktør og fratrer også fra Oracles styre. Hurd, som også får Phillips' plass, vil dele direktørstillingen med Safra Catz.

- Mark gjorde en utmerket jobb i HP og jeg forventer at han vil gjøre det enda bedre i Oracle, sier Oracles toppsjef Larry Ellison i en uttalelse referert av nyhetstjenesten.

Overtar etter Philips

I uttalelsen er ikke Hurds nye ansvarsområde spesifisert av Oracle.

Catz, den andre visedirektøren, er ansvarlig for juridiske og finansielle spørsmål, og hjalp blant annet til under forhandlingen av Oracles overtakelse av Sun.

Både hun og Hurd vil rapportere direkte til Ellison.

Charles Phillips var inntil nylig har vært ansvarlig for salg og markedsføring i Oracle. Den siste tiden skal det ifølge IDG News Service ha florert rykter om at han var på vei ut av selskapet etter en rekke feiltrinn.

Tidligere i år måtte Phillips innrømme å ha vært utro etter at bilder av ham med en kvinne som ikke var hans kone dukket opp på store reklameplakater i flere amerikanske storbyer.

I juli kom Oracle med en uttalelse som avviste Phillips' uttalelser om at selskapet hadde økt oppkjøpsbudsjettet for de neste fem årene.