Husbanken vil styrke it-avdelingen

Husbanken vil styrke it-avdelingen

På et ledelsesmøte i Husbanken er det bestemt at de skal fornye og modernisere eget it-område.
Ledelsen i Husbanken har brukt store deler av fredagen til å svare på spørsmål etter at Computerworld avslørte at Accenture har villet fjerne Husbank-ansatte for å kapre mulige outsourcingskontrakter og flere deloppdrag (se linker til høyre).

Onsdag og torsdag var det ledelsesmøter i Husbanken der it-strategien og mulig nedbemanning/outsourcing var oppe på dagsorden.

Skal rydde opp i eget hus

-- Vi har nå bestemt oss for å styrke eget it-område, heve kunnskapen og styrke avdelingen. Hvordan dette konkret skal løses vil bli bestemt 26. oktober, da også Husbankens nye budsjett skal være på plass, sier forvaltningsdirektør Rune Robertsen til Computerworld.

De andre to alternativene var total outsourcing av hele it-avdelingen og delprosjekter eller at de skulle se etter samarbeidspartner innen det offentlige.

-- Betyr dette at outsourcing er uaktuelt?

--Vi må rydde opp i eget hus, og finne ut hva vi vil, før vi gjør noe som helst. Vi trenger ro til å lage en plan for vår it-drift. Det er føler jeg er det viktigste, sier Robertsen.

Overfor Dagbladet.no poengterer Robertsen at Husbanken fortsatt har tillit til Accenture, til tross for konsulentblemmen.

Men debatten raser

Men bråket i Husbanken er ikke over. På Computerworlds debattforum hevdes det blant annet at:

8Ledelsen i Husbanken og Accenture spiller på lag for å bli kvitt ansatte. Og mere bråk følger. Det koker i Husbanken mot adm.dir. og hans interne disposisjoner. Hilsen Ansatt8.

En annen debattant skriver at:

8Det er dette Accenture kan best. Det fins utallige eksempler på at Accenture har gjort akkurat det samme i andre firma. Et stjerneeksempel er jo Telenor. Men det er mange mindre firma som har lidt samme skjebne. For fast ansatte må det være ganske skummelt i det øyeblikket det kommer en Accenture-konsulent inn i prosjektet... Hvor lenge har man jobb etter det?8

Dersom du har tips i forbindelse med denne eller lignende saker, kan du sende en epost til redaksjonen@computerworld.no