Kjære Rigmor Aasrud!

Kjære Rigmor Aasrud!

KRONIKK: En klarere it-politikk står øverst på manges ønskeliste.

Vår nytilsatte Fornyings- og Kirkeminister. La meg først, på vegne av Den Norske Dataforening og alle våre medlemmer og andre it-interesserte, få ønske deg til lykke med ny stilling!

Du er et ubeskrevet blad blant oss som jobber med it, men vi håper å kunne lære deg bedre å kjenne? Det må vi nesten, for vi vet jo alle at it har en nøkkelrolle i dagens kunnskapssamfunn. Så vi er spente på hva du skal fornye, eller administrere. En klarere it-politikk er noe som står øverst på manges ønskeliste. Er du den som skal gi oss en nasjonal it-strategi? Er du den som skal klare å holde innovative selskaper i Norge?

Ingen norske it-eventyr

Vi har de siste ukene vært vitne til en drakamp mellom aksjonærene i Tandberg og det store amerikanske selskapet Cisco om prisen på det suksessrike norske it-selskapet. Cisco ønsker å kjøpe selskapet for 17 milliarder kroner, og Tandberg kan føye seg inn i rekken av en lang rekke spennende og fremtidsrettede it-selskaper som har blitt solgt til amerikanske selskaper.

Det er flott at norske it-selskaper er attraktive på det internasjonale markedet. Det betyr at det satses på riktig teknologi og at man evner å kommersialisere it-selskaper i Norge. Likevel er det et tankekors at Norge som nasjon ikke klarer å bringe selskapene alene ut på verdensmarkedet.

Resultatet er at Oslo Børs tømmes for it-selskaper, og det vil bli igjen lite kompetanse innenfor evnen til å kommersialisere og videreutvikle norsk it-teknologi på verdensmarkedet. Les videre på neste side!

Les om:

Hva Andre Mener